DKP: Najviše u Slovačku

Bez autora
Jul 28 2011

Duvanski kombinat Podgorica najviše proizvoda izvozi u Slovačku, obim prodaje je najveći u Crnoj Gori, dok u Srbiju, koja je nekad otkupljivala više od 60 odsto proizvodnje, nijesu plasirali ništa od 2005. godine. Srbija je bila naše osnovno tržište i trudimo se da se vratimo, ali potrebna su ogromna sredstva za akcizne markice, dažbine, reklamu, a to je od 500 do 800 hiljada eura za prva dva mjeseca. Taj novac im je neophodan da bi se na dostojanstven način vratili, jer u Srbiji nijesu zaboravljeni proizvodi DKP-a, pogotovo "Point". Čim se ukaže prilika vratićemo se na to tržište, ali zasad imamo mogućnost da budemo prisutni u nekim fri šopovima na graničnim prelazima i aerodromima u Srbiji, ali to je zanemarljivo u odnosu na ono što smo bili tamo. DKP trenutno zapošljava 190 radnika, a u neposrednoj proizvodnji je njih 117, dok su ostali u komercijali i administraciji.

DKP: Najviše u SlovačkuDuvanski kombinat Podgorica najviše proizvoda izvozi u Slovačku, obim prodaje je najveći u Crnoj Gori, dok u Srbiju, koja je nekad otkupljivala više od 60 odsto proizvodnje, nijesu plasirali ništa od 2005. godine, kazao je izvršni direktor DKP-a Slavoljub Vukašinović na promociji novog redizajniranog "Lovćena" sa bijelim pakovanjem.

"Srbija je bila naše osnovno tržište i trudimo se da se vratimo, ali potrebna su ogromna sredstva za akcizne markice, dažbine, reklamu, a to je od 500 do 800 hiljada eura za prva dva mjeseca", saopštio je Vukašinović.

Taj novac im je, kako je rekao, neophodan da bi se na dostojanstven način vratili, jer u Srbiji nijesu zaboravljeni proizvodi DKP-a, pogotovo "Point".

"Čim se ukaže prilika vratićemo se na to tržište, ali zasad imamo mogućnost da budemo prisutni u nekim fri šopovima na graničnim prelazima i aerodromima u Srbiji, ali to je zanemarljivo u odnosu na ono što smo bili tamo", kazao je Vukašinović.

DKP trenutno zapošljava 190 radnika, a u neposrednoj proizvodnji je njih 117, dok su ostali u komercijali i administraciji.

Rok za preseljenje fabrike na novu lokaciju je do kraja aprila naredne godine, ali uprava DKP-a ne želi da se opterećuje time, jer im je, kako su kazali, najbitnije da imaju posla, rade i proizvode.

Kako je rekao Vukašinović, prosječna plata u DKP-u je nešto ispod 400 eura.

"Ranije su plate bile veće, ali zbog teškoća koje su imali prvih pola godine i problema u koje su zapali morali su smanjiti plate", naveo je on i dodao da se Vladina kampanja zabrane pušenja na javnim mjestima nije odrazila negativno na njihovo poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik